Terveisiä saaristosta, osa 6: Tuulen muotoilemat männyt, saaristobonsait

Posted on heinä 7, 2023 in Myynnissä, Näyttelyt, Tapahtumat, Uutiset
Terveisiä saaristosta, osa 6: Tuulen muotoilemat männyt, saaristobonsait

Tuuliset terveiset saaristosta! Tämän viikon Terveisiä saaristosta! -maalaus sai luomisvoimansa myrskytuulista. Näinä päivinä tuulet ja puuskat muotoilevat saariston kasveja sekä koettelevat puiden kestävyyttä. Osa männyistä saattaa antautua tuulelle; kaatua; muttei kuolla. Nimittäin ne jatkavat elämäänsä uudessa asennossaan ja kasvattavat vuosikymmenien saatossa, rungostaan uusia latvoja. Parhaimmillaan alkuperäinen, maata myötäilevä runko, saattaa olla satoja vuosia vanha ja siitäkin haarautunut, vuosikymmenten tuulissa taipunut uusi runko, alkanut sekin kasvattaa jo kolmannen sukupolven, taivasta tavoittelevaa latvaa. Nämä ajan ja tuulien muovaamat luomukset, ovat kukin omanlaisiaan persoonia – luonnon muotoilemia bonsaiveistoksia, joiden inspiroimana syntyy kankaalle tällä viikolla oma pieni bonsaiteos, luovuuden tuulien muotoilemana..

Videon upottaminen ei teknisistä syistä onnistu, mutta pääset katsomaan sen Youtuben kautta, alla olevasta linkistä:

https://youtube.com/shorts/v99vX57zQJ8?si=iNtPXtDnzT_DSc7M

SAARISTOBONSAI
akryyli kankaalle
runkona mdf-levy
halkaisija 42,5 cm
2023

Terveisiä saaristosta! online-näyttely, sosiaalisen median kanavilla 1.6.-1.8.2023