Palvelualojen ammattiliitto PAM:in tilaama teossarja “Mikä minusta tulee isona?” julkistettiin ystävänpäiväjuhlilla 14.2.2014

Posted on helmi 14, 2014 in Uutiset
Palvelualojen ammattiliitto PAM:in tilaama teossarja “Mikä minusta tulee isona?” julkistettiin ystävänpäiväjuhlilla 14.2.2014

Palvelualojen ammattiliitto PAM:in perinteisiä ystävänpäiväkutsuja vietettiin tänä vuonna taideteeman ympärillä, sillä PAM tilasi uudistettuun kokoussaliinsa peräti seitsemän maalauksen teossarjan. Olen tästä kunniatehtävästä äärimmäisen otettu, sillä tällainen tilaisuus on taiteilijalle aina iso juttu!

Projekti lähti liikkeelle Elo -säätiön hyväntekeväisyyshuutokaupasta, talvella 2013, kun PAM:in talousjohtaja Jukka Mattila, huusi PAM:in kokoelmiin, huutokauppaan maalamani teoksen. Siitä lähti PAM:illa liikkeelle idea, että tarvittaisiin “jotain,” uudistuvan kokoussalin seinille, vanhojen puheenjohtajamuotokuvien tilalle. Istuimme porukalla ideariiheen, aamukahvien merkeissä. Ja kuinka ollakaan, hyvien keskustelujen pohjalta alkoi pulputa ideoita lapsiaiheisista maalauksista, jotka kertoisivat eri palvelualojen ammateista.

Syntyi kymmenkunta luonnosta, joista oli tarkoitus valita muutama. Lopulta niitä valittiin yhteensä kuusi, plus yksi uusi idea. Yhteensä seitsemän isoa maalausta, joista suurin olisi 3 metriä leveä.

Kokoussalin remontin oli määrä valmistua lokakuun lopulla, mutta aikataulullisesti tavoite oli mahdoton. Seuraava oiva ajankohta olisi perinteiset PAM:in ystävänpäiväjuhlat, joissa on aina ollut vahvasti mukana jokin teema. Niinpä vuoden 2014 juhlat päädyttiin järjestämään uudistuneiden tilojen sekä niihin varta vasten tilatun teossarjan julkistuksen ympärille.

Mutta elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan. Odottamaton elämäntilanteen muutos muuttoprojekteineen, tuli töiden kannalta pahaan saumaan. Kuin ihmeen kaupalla kaikki maalaukset ehtivät kuitenkin juuri ja juuri valmistua juhliin mennessä. 

Juhlaväen arvovaltaisuus tosin yllätti minut täysin. Harvemmin sitä tulee pidettyä puheita ministereille, presidenttiehdokkaille ja europarlamentaarikoille, mutta nyt on sekin koettu. Enkä tällä kertaa edes itkenyt yhtään! 🙂