YLE:n klo 18 uutiset 21.2.2012

Posted on maalis 2, 2012 in Uutiset
YLE:n klo 18 uutiset 21.2.2012

”TIITINEN KASVAA SALMELAN TALVESSA TAITEILIJAKSI”

Eräänä helmikuisena päivänä soi puhelin. Yle Etelä-Savo halusi tulla tekemään talviresidenssistä jutun. Ajattelin, että kyseessä on jonkinlainen nettijuttu ja kuvankin saattavat ehkä ottaa, joten päätin haastatteluaamuna kammata tukan ja laittaa vähän edes ripsiväriä

Ovesta tuli kuitenkin sisään toimittaja ja kameramies… tv-kameran kanssa. Tarkoituksena olikin tehdä juttu YleEtelä-Savon alueuutislähetykseen! …Huh, no, ei se mitään – ei niitä onneksi juuri kukaan katso. Juttua kuulemma tarjottaisiin myös valtakunnallisiin kulttuuriuutisiin, jolloin veri pakeni hetkeksi päästä. No, onneksi harva katsoo myöskään kulttuuriuutisia, huokaisin.

Seuraavana päivänä ihmettelin, että missähän kohtaa ne kulttuuriuutiset nykyään ohjelmistossa ovat, kun ei niitä ohjelmaluettelosta oikein löytynyt. ”Ai, siis kuuden uutisten yhteydessä… Jaa, vai niin.” 

Uutiset tulivat, jonka jälkeen alkoi puhelin soida, sähköpostin inbox täyttyä ja Salmelasta soitettiin, että uutisjutussa olevia töitä kysellään – ”mitä sanotaan?” 

Korvat punaisena katselin, että nettisivuille oli tullut heti melkoinen ryysis…ja sivut oli päivitetty, herranties, milloin viimeksi. Kaiken lisäksi uutisjutun otsikko; ”Tiitinen kasvaa Salmelan talvessa taiteilijaksi” antoi sellaisen kuvan, että olen ryhtynyt tähän ammattiin vasta kuluneena talvena. Toimittajalla meni sijamuodot sekaisin.

Tosin näin jälkikäteen asiaa miettineenäni, olen tullut siihen tulokseen, että eipä siinä otsikossa oikeastaan mitään virhettä ehkä ollutkaan. Residenssin aikana tuli herätettyä henkiin aivan uudenlainen kädenjälki sekä henkinen ulottuvuus tähän tekemiseen, että voi oikeastaan sanoa, että tästä tämä ammatti oikeastaan vasta alkoi.

Eipä sitä ole koskaan tullut myöskään ajatelleeksi, että uutisia katsoo neljännesmiljoona suomalaista, joka päivä, ja niistä vain kourallinen sai melkoisen “härdellin” aikaiseksi, moneksi viikoksi ja kuukausiksi eteenpäin.