Tila ja Ääni -seminaari 10.11.2011

Posted on helmi 10, 2011 in Uutiset
Tila ja Ääni -seminaari 10.11.2011

Akustiikkayritys Decocoat Oy erottui Wanhan Sataman Tila ja Ääni–seminaarissa taiteellisuudella.

Minulla oli ilo ja kunnia saada osallistua seminaariin puheenvuorollani ”Virikkeellistä estetiikkaa akustisista lähtökohdista”, jonka tavoitteena oli herätellä ajatuksia taiteen ja akustoinnin yhdistämisestä, esittelemällä esittelytilan teosten lisäksi myös vähän suuremman kokoluokan ideoita. Julkisten rakennusten suuret tilat mahdollistavat huimasti erilaisia, näyttäviä teoksia ja parissa kymmenessä minuutissa ehdittiin vain raapaista pintaa. 

Monelle suunnittelijalle on täysin uusi asia myös se, että julkisiin taideteoksiin on mahdollisuus saada kulttuuripuolen rahallista tukea. Budjetoinnissa ei muutoinkaan kannata tehdä kompromisseja taiteen ja akustiikan välillä, kun ne voidaan yhdistää.