Akustoiva teos nähtävissä Tampereen Asuntomessuilla

Posted on heinä 13, 2012 in Yleinen

Jenni Aholan Villa Iloon valmistui keväällä akustoiva teos, nimeltä Bubbles. Idea teokselle löytyi perheen sukellusharrastuksesta sekä keittiöön suunnitelluista, pyöreistä valaisimista ja olohuoneeseen tulevasta Eero Aarnion kuplatuolista. Toiveena oli jotain erittäin hillittyä ja melkoisen valkoista. 

Viitisen metriä korkea olohuone mahdollisti suurenkin teoksen. Jotta avaruuden tuntu säilyisi, ajattelin, että tilassa toimisi paremmin elävä muoto kuin kantikas, perinteinen taulu. Tuntui, että maalauksiakaan tässä tapauksessa ei nyt tarvita, sillä joskus riittää vain pelkkä muoto.

Niimpä syntyi viitisenkymmentä eri kokoista, paksuista ja erilaisilla pinnoilla ja yksityiskohdilla elävöitettyä pyöreää ”kuplaa”, jotka ikään kuin nousevat jostain kellarista, jatkaen matkaa katon läpi kohti taivasta. Korkeutta ja etäisyyttä on korostettu hieman sijoittamalla suurempia kuplia alaosaan.

Suuresta koostaan huolimatta teos ei hallitse tilaa liikaa, mutta toimii kuitenkin vaikuttavana katseenvangitsijana, tuoden vapaana sommitelmana ikään kuin elävyyttä ja liikettä tilaan.

Tämä on nyt vähän erilaista Netta Tiitistä, mihin on ehkä totuttu, mutta toisaalta on myös osoitus siitä, että en halua jumittua tekemään vain jotain yhtä ja tiettyä, vaan toteuttaa luovuutta mahdollisimman monipuolisesti.