Seuraava sivu >>
Kalenteri natisee, venyy ja paukkuu!

Sehän on tietysti toisaalta mukava tilanne, mutta se vaatii hieman kärsivällisyyttä tilaustöiden tilaajilta. Tällä hetkellä työjono on noin 12-18 kuukautta.

Mutta mikäli kärsivällisyys on rajallinen, niin helpotusta ahdistukseen voi yrittää hakea tulevista näyttelyistä.
JOTAIN KODIN TYHJILLE SEINILLE


Mikäli haluaisit olohuoneen seinälle vain ”jotain”, mutta et itsekään vielä oikein tiedä mitä, niin kerro mistä pidät. Leikkaa vaikka lehdistä kuvia, joissa on ”sitä jotain” ja kerro miksi?

Kerro asioista, jotka ovat sinulle tärkeitä. Kerro myös, mistä et pidä.

Jos mielessäsi on taululle jo tietty paikka, niin ota seinästä mitat ja lähetä muutama kuva sähköpostilla. Ota kuvia myös tilasta yleensä, sillä tilassa saattaa olla elementtejä, joita voi ottaa huomioon teosta suunnitellessa, kuten esimerkiksi kirjahyllyjen tyyli, ikkunoiden malli jne. Idea saattaa joskus syntyä vaikka persoonallisesta tuolin käsinojasta. Kannattaa ottaa kuvia myös ulkoa, niistä näkymistä, mitä ikkunoista näkyy, sillä joskus idea saattaa tulla myös talon ulkopuolelta.

Koska kamerat ja tietokoneiden näytöt eivät aina anna realistista kuvaa väreistä, ovat pienet kangastilkut ja seinän maalisävynumerot hyvä apuväline. Mikäli niitä ei ole mahdollista saada, niin Fazerin sininen suklaalevy auttaa asiassa. Ota sohvista, lattiasta ynnä muista paikoista kuvia niin, että jokaisessa kuvassa on mukana Fazerin sininen. Kun avaan kuvat omalla tietokoneellani, voin ikään kuin ristiin kertomalla laskea kuvien värisävyt.

Tarpeen vaatiessa tehdään ensin muutama idealuonnos, josta valitaan yksi tai yhdistellään luonnoksien elementtejä. Mikäli ensimmäisistä ei vielä yksikään tunnu oikealta, niin sitten tehdään toinen satsi luonnoksia.