Netta Tiitinen – TERVEISIÄ SAARISTOSTA! Online-näyttely, 1.6.-1.8.2023

Konkreettinen pop up -näyttely Sipoon Gumbostrand Konst & Formissa 31.8.-24.9.2023

Kesän monimedia online-näyttely sosiaalisen median kanavilla, tulee nyt maalauksineen, tarinoineen ja videoineen, konkreettisesti nähtäville, Sipoon meri-ilmastoon, Gumbostrand Konst & Formin tunnelmalliselle Backstagelle!

Gumbostrand Konst & Form

Vainuddintie 72, Sipoo

www.konstoform.fi

Avoinna ke-la 11-17, su 11-16

Saaristo – tuo lähtemättömän vaikutuksen lähes jokaiseen tehnyt, toinen maailma, vastapaino arkiselle ja urbaanille mannerelämälle.

Ehkä siinä viehättää se luonnonvoimien ääripäiden muovaama ympäristö, joka kaikessa karussa kauneudessaan, on täynnä läkähdyttävän vangitsevia hetkiä, maisemia, ääniä ja yksityiskohtia; lempeiden tuulien tuomia tuoksuja, mystisen hiljaisia sumuja, kymmenien eri lintulajien konsertteja, luotojen suojissa elämää viliseviä meriakvaarioita, myrskytuulien kiehtovia tyrskyjä, sisun muotoilemia käkkärämäntyjä, kiviä ja kallioita; haaveiden horisonttiin asti jatkuvaa tarinaa, vuosimiljoonien historian havinaa.

Kaikki nuo saariston elämykset, jalostuivat kesällä viikottain, pieniksi maalauksiksi ja tarinoiksi, sosiaalisen median kanaviin, nettisivuille sekä verkkokauppaan. Maanantaisin paneuduttiin tulevan viikon maalauksen ideaan ja perjantaisin esiteltiin kuluneen viikon maalaus sekä sen taustojen jalostuneet mietteet. Audiovisuuaalinen ja kirjallinen materiaali syntyivät niin ikään tilanteiden saattelemana, pitkin kesää, spontaanien ideoiden muotoilemina; ollen eräänlainen, jännittävä, alati jalostuva taiteellisen ilmaisun tutkimus- ja oppimisprosessi.  

Sielunkoti

”Se on kuin toinen maailma;
täynnä sisua ja kauneutta,
herkkyyttä ja luonnetta,
kesyttämätöntä ja aitoa.

Jotain maallista pintaa syvempää;
jossa sielu lepää ja luovuus herää.

Sellainen on saaristo,
luonnonlapsen ja taiteilijan silmin.

Kaikki teokset tarinoineen näet kohdasta Uutiset, johon pääset kätevästi myös suoraan TÄSTÄ