Pääsin syventymään syksyllä 2012, Taidekeskus Salmelan grafiikkastipendin myötä, mestarin opissa, Harri Leppäsen opastuksella. Teossarja Menestyksen avainsanat, on tehty Salmelan 2012 näyttelyn teoksia mukaillen, joissa yhdistävä piirre oli maalausten taustan suorat linjat ja diagonaalisuus. 

Ensimmäistä Menestyksen avainsanat-sarjaa tehdessä, syntyi samalla idea jo seuraavaan grafiikkasarjaan, joka mukailisi tulevia, kesän 2013 kuvataidekilpailun näyttelyn Ajatuksia pintaa syvemmältä–teoksia. Nyt diagonaalisuus vaihtui elävämpään, kolmiulotteiseen pintaan ja hillityksi tehosteeksi vedoksiin valikoitui hillityt kimalleyksityiskohdat.

Grafiikkasarja kuvaa ihmisten erilaisia tapoja käsitellä unelmia, haaveita ja tavoitteita. Toiset keräävät ahkerasti tietoa tai varoja unelmansa toteuttamiseen, kun jotkut keskittyvät haaveilemiseen. Toisilla ajatukset virtaavat kohti tavoitetta samalla, kun joku kylvää säästöjä kasvamaan korkoa tai laittaa muuten vain hyvän kiertämään, toivoen, että se tulee jonain päivänä takaisin.

Tekniikka: Litografia & kimalleliima
Kuva-alan koko: — x — cm
Sarjan koko: 90 kpl
Vuosi: 2012
Hinta paspartuulla ja taustapahvilla: 220 euroa
Hinta paspartuulla ja taustapahvilla: 220 euroa Hintakehystettynä: 290 euroa

Kullankylväjä

Ajatusten virtaa

Mammonanmetsästäjä

Ikuinen haaveilija (loppuunmyyty)

Paspartuulla sellofaaniin pakattuna